DESQUAR Matrax Üye
Mesaj Sayısı : 100 Yaş : 37 Yaş : 95 Rep Puan Gücü : 566900 Kayıt tarihi : 19/09/08
| Konu: Kestaneli pasta C.tesi Eyl. 20, 2008 10:50 pm | |
| Malzemeler : 1 adet hazır kakaolu pasta keki Ara katlar için: damla çikolata kestane şekeri Süslemek için: turunç reçeli kestane şekeri 1 p.kakaolu şanti 1.5 su b.süt Hazırlanışı : Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, 2 çorba k.un, 1 çorba k.nişasta, 1 su b.toz şeker alınarak karıştırılarak pişrilir. Pişen krema soğuduktan sonra pasta kekinin biri ince iki taban olacak şekilde kesilir. Kesilmemiş olan pasta keki pasta çemberinin altına konur. Üzerine turunç reçelinin şerbeti biraz sulandırılarak sürülür. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı yayılır. Üzerine kestane parçaları ve damla çikolata konur. Daha sonra üzerine ince bir pasta keki kapatılır. Bu kek de şerbet ile ıslatılır, kerama dökülür.Üzeri turunç, kestane şekeri ve damla çikoata ile süslenir. Kakaolu krem şanti ile de kenarları süslenir. | |
|