Malzemeler
2 adet yufka
100 gram kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı
* Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
* Robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
* Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
* Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
* Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
* Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
* Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
* Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.
Not
* Çok pratik ve çıtır çıtır bir lahmacun oluyor.
* Eğer sizin yufkalarınız ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde hazırlayın.
afiyet olsunnnn