DESQUAR Matrax Üye
Mesaj Sayısı : 100 Yaş : 37 Yaş : 95 Rep Puan Gücü : 572100 Kayıt tarihi : 19/09/08
| Konu: Porsiyonluk Vişneli Tramisu C.tesi Eyl. 20, 2008 10:55 pm | |
| Malzeme : Yarım kakaolu pasta keki Kreması için: 4 su b. süt 1,5 su b. tozşeker 4 çorba k. un 2 çorba k. nişasta 1 yumurta sarısı 1 paket labne peyniri Islatmak için: 1 su b. su 2 çorba k. granül kahve 2 çorba k. tozşeker Üzeri için: Vişne Taneleri Hazırlanışı : Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım. Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım. İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz. Görüntüsü de tadı da nefis bir pasta. | |
|